Songs not playing

Help center. Members helping members
Forum rules
This topic is 1 year and 2 months old. Instead of replying, please begin a new topic, or search for another related topic that may be more suitable.
fradd
Member
Posts: 25
Joined: April 3rd, 2010
Reputation: 0

Songs not playing

Postby fradd » Tue Sep 27, 2016 1:52 am

Some of the songs I try to play show up in the menus, but when I select them, it says "LOADING" then goes back to the song selection menu.
This has happened with a few songs, but I just downloaded obzen's fretting of "Crack the Skye", the full album by Mastodon, and it does it with all the songs:

Each song's folder has:
album.png
guitar.ogg
notes fof.mid
notes.eof
notes.mid
notes.mid.backup
ps.dat
song.ini
song.ini.backup

I've compared this to the folders of songs that do work, and I've deleted everything but guitar.ogg, notes.mid, song.ini, and album.png, but it still won't work. I've tried deleting certains combinations of the files and nothing has worked.

When I open FoFix and try to navigate to one of the songs, and select it, and it just brings me straight back to the menu, this is what the log says:

[ 12.476000] (D) Retrieving sections from: C:\Users\Brett\FoFiX\data\songs\Mastodon\(Album) Mastodon - Crack the Skye (2009) (PRO)\07 - The Last Baron (PRO)\notes.mid
[ 12.687000] (W) Song.py: Unable to retrieve section names for practice mode selection: MidiSectionReader instance has no attribute 'sysex_event'
[ 12.688000] (E) Cannot retrieve start position!
Traceback (most recent call last):
File "SongChoosingScene.pyo", line 250, in run
TypeError: 'NoneType' object is not iterable

Is there any way to fix this?
User avatar
Maupy2
Member
Posts: 1065
Joined: November 23rd, 2011
Reputation: 40
Contact:

Re: Songs not playing

Postby Maupy2 » Tue Sep 27, 2016 2:02 am

Try opening the song.ini with notepad, and delete every line (that's probably only 1) that has 'sysex' in it. That might work, though I'm not 100% sure.
Celebrating 10 Years
wolferacing
Moderator
Posts: 1800
Joined: July 25th, 2007
Location: USA
Reputation: 20
Contact:

Re: Songs not playing

Postby wolferacing » Tue Sep 27, 2016 12:06 pm

Rename "notes.mid" to "notesold.mid" and rename "notes fof.mid" to "notes.mid".
Image
fradd
Member
Posts: 25
Joined: April 3rd, 2010
Reputation: 0

Re: Songs not playing

Postby fradd » Tue Sep 27, 2016 1:02 pm

wolferacing wrote:Rename "notes.mid" to "notesold.mid" and rename "notes fof.mid" to "notes.mid".


Awesome it worked!
Thanks.

Return to “Tech Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests