RF-mod-3.5 - Don't make me make another 3.X

Discuss mods and get help with mods ONLY
This topic is 8 years and 9 months old. Instead of replying, please begin a new topic, or search for another related topic that may be more suitable.
Rogue_F
Member
Posts: 1504
Joined: November 2nd, 2006
Reputation: 1

Postby Rogue_F » Tue Apr 24, 2007 1:04 am

Ok people

After only 10 days of the initial release of 3.0, we're now at 3.5. 3423 downloads...almost 3500....funny.

This mod is for FOF v1.1.324 ONLY.

You can see the full set of changes in the changelog and included diffs.

You can download the latest version:

For Windows
For 32bit Linux i686
For 64bit Linux x64

(The linux links will not work until I can get syberdave to make the binaries again)

The scoring for held notes at the end of a HOPO is fixed.
Also some misses in HOPO sequences were NOT resetting the multiplier. This was also fixed.

The determining of HOPO notes had a few more fixes. One was just an off by one error. I also allow HOPO to follow a stream of the same note
---G
RR

To be a HOPO. This is GH2 style. I however do NOT allow HOPO to follow a chord
G
R
-Y
To be a HOPO. This is also GH2 style, but it's not something I am supporting. Do not report it as a bug.


2nd player HOPO was fixed (thanks for noticing Capo)
Separate options are now available for 2note chord, and lefty for each player (Thanks for the suggestion Drac)

Some cosmetic changes:

The GH2 parts were renamed:

Lead Guitar -> Guitar
Rhythm Guitar (Co Op) -> Rhythm Guitar
Bass Guitar (Co Op) -> Bass Guitar
Lead Guitar (Co Op) -> Lead Guitar

Basically 'Guitar' is the combined guitar part (which is the default).

Also the scoring for the former Lead Guitar (Co Op) has been changed from score_coop = to score_lead =

The part you are playing is also added to the results screens.

This will probably be the last of the 3.X series for FoF-1.1.324. I will next be working on 4.X for the latest FoF.

In order to install this mod you will need to

1) Be running Frets on Fire 1.1.324 on Windows (no linux version yet)
2) Back up the 'library.zip' file you find in the 'data' subdirectory
3) Replace the 'library.zip' file with the one included here.
4) Copy the 'folder.dae' file into the 'data' subdirectory
5) Copy the 'folderlabel.dae' file into the 'data subdirectory


-Alex
Last edited by BlackFate on Sat Sep 27, 2008 3:31 am, edited 1 time in total.
User avatar
Dr Zaius
Member
Posts: 572
Joined: December 9th, 2006
Reputation: 0

Postby Dr Zaius » Tue Apr 24, 2007 1:34 am

Hurray. The held note thing on HO/POs was bothering me. Thanks.
User avatar
Guinness
Member
Posts: 214
Joined: January 28th, 2007
Location: Florida
Reputation: 0
Contact:

Postby Guinness » Tue Apr 24, 2007 1:45 am

Always hard at work Rogue, and it always gets better, I'm installing now. Thanks.
User avatar
TusSk
Member
Posts: 18
Joined: August 22nd, 2006
Location: France
Reputation: 0

Postby TusSk » Tue Apr 24, 2007 2:15 am

Thx you!! u rox :)
may I help you?
raph666
Administrator
Posts: 2414
Joined: March 9th, 2007
Location: dans la mer du nord
Reputation: 0
Contact:

Postby raph666 » Tue Apr 24, 2007 6:10 am

yes thanks, this heldhopo thing was really bothering me, I tried it and everything seems to run smooth and well. now working on a 1.2.xxx version? when can we expect it? hahahaha just kidding
User avatar
RexMundi412
Member
Posts: 724
Joined: March 7th, 2007
Location: Pittsburgh, PA
Reputation: 0

Postby RexMundi412 » Tue Apr 24, 2007 7:25 am

Thanks -Alex


Some n00bish questions for ya'.

It's not nessary to replace the FOF_RF-Mod EXE is it? This is my first update since 3.0.

Can/how do I make sub-folders for mods? Don't matter much for the mods in general. But with all the Guitar Hero Necks I got(thanks to those contributers), I'd like to make a Guitar Hero Neck sub-folder for them. Since they seem to clutter up the Mod Menu.
...
sapetersr
Member
Posts: 117
Joined: November 17th, 2006
Location: Viña del Mar, Chile
Reputation: 0

Postby sapetersr » Tue Apr 24, 2007 9:11 am

Thanks again Alex! now, lets see how i do in texas flood :p
Image
User avatar
moglenstar
Member
Posts: 58
Joined: February 5th, 2007
Location: England
Reputation: 0

Postby moglenstar » Tue Apr 24, 2007 9:12 am

nice release :)

did you get my pm regarding my keyflames mod, and changes to guitar.py?
Give us one chance to rock your socks off...
User avatar
fastbreak
Member
Posts: 199
Joined: October 22nd, 2006
Reputation: 0

Postby fastbreak » Tue Apr 24, 2007 9:14 am

Thanks, you are the man...man. :)
AzraelKans
Member
Posts: 12
Joined: April 18th, 2007
Location: Mexico
Reputation: 0

Postby AzraelKans » Tue Apr 24, 2007 9:29 am

Thanks! sounds awesome RF.

Just some questions:

Are you working on a new mod for the latest version of frets? is it possible to mod this in the new version of frets.

Ive Noticed you release the diff files of your source, is there any chance you release the entire source instead? at least just the modified files? I just cant get "patch" to work correctly in windows (what's the command line you use anyway?)

Are you working on a "star power" mod? Im currently working on one (pretty simplistic you get "auto star" after scoring a 4x combo) or a whammy bar mod?

Thanks for everything, keep up the good work!
Last edited by AzraelKans on Tue Apr 24, 2007 9:30 am, edited 1 time in total.
User avatar
Eze_2k
Member
Posts: 282
Joined: April 13th, 2007
Location: Argentina
Reputation: 0

Postby Eze_2k » Tue Apr 24, 2007 9:38 am

great!

but as ususal,im having problems downloading from your server :p
Pardon my crappy english
Songs:
Megaman 3 - Snake man
Megaman 3 - Boss
Rogue_F
Member
Posts: 1504
Joined: November 2nd, 2006
Reputation: 1

Postby Rogue_F » Tue Apr 24, 2007 10:19 am

rexmundi - you need to replace fretsonfire.exe. You have to rename fretsonfire-rfmod.exe to fretsonfire.exe. There are no subfolders for mods.

moglenstar - yes i got it and tested it. But it was not something I was going to put into this version.

azaraelkans - No, I'm not going to put the source files all up at this time. The diff files have the entire things you need. I'm not sure why you can't use patch correctly. I may post instructions later. No I'm not working on star power. A whammy bar is not feasable for FoF right now with the libraries it uses.

-Alex
jantunes
Member
Posts: 68
Joined: January 6th, 2007
Reputation: 0

Postby jantunes » Tue Apr 24, 2007 10:21 am

Many thanks for your hard work, man.
User avatar
el nini
Member
Posts: 1770
Joined: November 20th, 2006
Location: UK
Reputation: 0
Contact:

Postby el nini » Tue Apr 24, 2007 10:33 am

Thanks again, Rogue.
Its just like life. Quite interesting in parts, but no substitute for the real thing.
m0nkiii
Member
Posts: 236
Joined: December 21st, 2006
Location: Sweden
Reputation: 0
Contact:

Postby m0nkiii » Tue Apr 24, 2007 10:42 am

Spank you very much!

Return to “FOF Mod Discussion and Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests